De Waterwonderen van de gemeente Oldebroek

Binnen de gemeente Oldebroek ligt grondwaterbeschermingsgebied Wezep (Boele). In dit gebied wordt van grondwater drinkwater gemaakt.

Waterbeschermingsgebied Wezep (Boele) ligt grofweg tussen de Keizersweg, de Hessenweg (Noord-Zuid) en de Kolonel D.J. Teesweg, de Voskuilersteeg (Oost-West). Bekijk deze uitgebreide kaart of vul je postcode in en ontdek of er zich onder jouw voeten een waterwonder afspeelt.

Je snapt dat in Wezep (Boele) het grondwater extra wordt beschermd. Een dergelijk gebied is maar moeilijk te herkennen als je niet weet dat het er is. Deze gebieden worden aangegeven door middel van blauwe bordjes langs de weg waar ‘grondwaterbeschermingsgebied’ op staat.

Toch kan het zijn dat deze je niet eerder zijn opgevallen. Daarom vertellen wij je graag meer over het waterwonder dat zich onder jouw voeten afspeelt. Het productiebedrijf in dit gebied levert schoon drinkwater aan zo’n 51.000 mensen in Oldebroek, Wezep en Kampen (Overijssel). Per jaar wordt hier wel 3,9 miljoen m3 schoon drinkwater geproduceerd