Wat doe je met al dat water uit het zwembad als de warme dagen voorbij zijn?

Met mooi weer wil je graag afkoelen in een zwembadje in je tuin. Maar wat doe je met al dat water uit het zwembad als de warme dagen voorbij zijn? 

De meeste mensen denken dat als je gewoon leidingwater hebt gebruikt, je het water in de tuin kan laten weglopen. Dat gaat vaak om opblaasbare badjes waar vooral kleine kinderen zich kostelijk in vermaken.
Lastiger wordt het als er een reinigingsinstallatie in het zwembad zit. Met dit apparaat, met chloortabletten, of andere schoonmaakmiddelen, houd je je zwembadwater veilig en schoon. Maar chloor is giftig. Mag dat water wel de tuin in? Water met chloor mag in ieder geval niét in het oppervlaktewater terechtkomen. Giet dat dus niet zomaar in de tuin.

 

Wat kun je doen?

In het riool: dat kan. Er wordt echter vaak gewerkt met een zogenoemd gescheiden rioolstelsel. Dat betekent dat schoon water, zoals regen, via putten in de weg direct wordt geloosd in sloten, vaarten en riviertjes. Let dus op dat je het water in het goede riool weggooit! Zeker weten? Neem contact op met de gemeente om te ontdekken of je het bij jou in de buurt via het riool kan wegspoelen.

Woon jij in een grondwaterbeschermingsgebied?

Doe de postcodecheck en ontdek of jij in een grondwaterbeschermingsgebied woont, werkt of recreëert, en wat dit voor jou betekent. Help mee ons grondwater te beschermen!