Wat doe je met al dat water uit het zwembad als de warme dagen voorbij zijn?

Met mooi weer wil je graag afkoelen in een zwembadje in je tuin. Maar wat doe je met het water uit het zwembad als de warme dagen voorbij zijn?

Heb je een opblaasbaar badje met kraanwater waar kleine kinderen in hebben gespeeld? Zolang er geen oplosbare stoffen inzitten, kun je dit in de tuin laten weglopen.

Lastiger wordt het als er een reinigingsinstallatie in het zwembad zit. Met dit apparaat houd je je zwembadwater veilig en schoon, vaak met chloortabletten of andere schoonmaakmiddelen. Maar chloor is giftig. Water met chloor mag niét in het oppervlaktewater terechtkomen. Giet dat dus niet zomaar in de tuin.

Wat kun je doen?

Je kan het water in het riool lozen. Maar let op: op veel plekken zijn er zogenoemde gescheiden rioolstelsel. Dat betekent dat schoon water, zoals regen, via putten in de weg direct wordt geloosd in sloten, vaarten en riviertjes. Let dus op dat je het water in het goede riool weggooit! Neem contact op met de gemeente om te ontdekken of je het vervuilde water bij jou in de buurt via het riool kan wegspoelen.

Woon jij in een grondwaterbeschermingsgebied?

Doe de postcodecheck en ontdek of jij in een grondwaterbeschermingsgebied woont, werkt of recreëert, en wat dit voor jou betekent. Help mee ons grondwater te beschermen!