Edith van Hoek

Buurtvereniging Krachtighuizen
Putten

Edith van Hoek is voorzitter van de Buurtvereniging Krachtighuizen, midden in het grondwaterbeschermingsgebied. Daardoor bekend! Alhoewel de borden inmiddels niet meer zo opvallen. “Water is leven!  En dat geldt voor elk levend wezen. Als we het grondwater niet beschermen kan het grootste deel van alle levende wezens niet leven. Grondwaterbescherming is voor mij heel dichtbij in mijn tuin, zorgen dat ik alleen regenwater gebruik voor de planten en dieren.”

Edith vertelt over de ‘functie’ van de buurtvereniging als spil tussen bewoners (en ook recreanten) en gemeente. De buurtvereniging organiseert activiteiten variërend van bingo tot het faciliteren van de AED cursus. Edith wordt enthousiast van alle initiatieven en noemt als voorbeeld de werving van sponsoren voor ‘Zomer in Gelderland’. Ook benaderen zij de recreatieparken voor activiteiten!

De bewonersavonden bieden een goede gelegenheid om ook nieuwe onderwerpen onder de aandacht te brengen. Op deze avonden zijn de burgemeester, wethouder en wijkagent aanwezig. De agenda wordt gezamenlijk afgestemd. De campagne 40 Waterwonderen kan hier onderwerp van gesprek worden.

Edith deelt de volgende tip: “Om grondwater schoon te houden, gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen. Laat de natuur haar werk doen en daarmee is het grondwater ook beter van kwaliteit.”

Bekijk alle waterdragers